Kalastus

Tammisaaren kaupunkia ympäröi tunnetusti hyvä kalastusvesi, etenkin haukea löytyy, mutta myös ahventa ja kuhaa..


Kalastusluvat

Kalastuslupa tulee hankkia ennen kalastamista. Onkiminen, pilkkiminen ja silakan litkaus ovat maksuttomia yleiskalastusoikeuksia, joihin ei tarvita kalastuslupaa. Muuhun kalastukseen 18–64-vuotiaiden tulee lunastaa kalastonhoitomaksu. Kalastonhoitomaksun maksettuaan voi kalastaa yhdellä vavalla lähes koko maassa. Kalastonhoitomaksu ei oikeuta kalastamaan Ahvenanmaalla, vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueilla tai ELY-keskusten määräämillä kieltoalueilla. Kalastuskieltoalueet löydät osoitteesta Kalastusrajoitus.fi.

Useammalla vavalla kalastukseen, pyydyskalastukseen ja muuhun kalastukseen sekä ravustukseen tarvitaan kalastonhoitomaksun lisäksi aina vesialueen omistajan myöntämä kalastuslupa.

Näin maksat kalastonhoitomaksun

Kalastonhoitomaksu on henkilökohtainen. Maksun yhteydessä kalastajalta kysytään nimi, yhteystiedot ja syntymäaika. Kalastonhoitomaksun voi ostaa myös toiselle, jolloin ostaja ilmoittaa tiedot kalastajasta, jonka puolesta on kalastuslupaa ostamassa.

Kalastonhoitomaksun voi hankkia osoitteesta Eraluvat.fi, Metsähallituksen palvelunumerosta 020 69 2424, Metsähallituksen luontokeskuksesta tai R-kioskilta.

Kalastonhoitomaksut 2020:

45 € / kalenterivuosi

15 € / 7 vuorokautta

6 €/vuorokausi


Soutuveneet: 25€/päiväLinder 440 “: 55€/деньVeneet vuokrataan ensisijaisesti mökkivuokrauksen yhteydessä. Omaa moottoria saa käyttää.


Kalastuksenhoitomaksu

22€ / vuosi tai 7€ / viikko


Viehekalastusmaksu

29€ / vuosi tai 7€ / viikko